OpenAI predstavlja nov glasbeni video ustvarjen z AI, “Sora”

OpenAI, vodilno podjetje na področju umetne inteligence, je predstavilo nekaj, kar obljublja, da bo revolucija v svetu glasbenih videov. Z uporabo najnovejše izdaje svojega video generatorja z umetno inteligenco, znanega kot Sora, so ustvarili glasbeni video, ki presega vse prejšnje meje kreativnosti.

Sora je tehnološki preboj od OpenAI, video generator, ki lahko ustvari zapletene video posnetke, trajajoče eno minuto ali več, zgolj na podlagi besedilnega poziva. To omogoča umetnikom, da svoje najbolj divje vizije pretvorijo v resničnost, ne da bi bili omejeni na tradicionalne metode produkcije videov. Do sedaj je bilo to orodje na voljo le peščici izbranih uporabnikov, saj OpenAI skrbno preučuje varnostne vidike tehnologije in jo postopoma uvaja na trg.

August Kamp, priznana glasbenik, raziskovalec in ustvarjalni aktivist, je eden prvih, ki je dobil priložnost uporabljati Soro. Opisuje jo kot “prelomnico” v svetu umetnosti, ki odpira vrata neskončnim možnostim ustvarjanja. S Soro je Kamp uspel uresničiti dolgoletne vizije, ki jih je nosila v sebi, in jih deliti s svetom.

Novi video, imenovan “Worldweight”, je kot mrzlične sanje, ki gledalca popeljejo skozi od dežja premočen svet. Z eterično glasbo ustvari občutek, kot da stojite pod avtobusno postajo v temni noči, medtem ko dež lije pred vami. Kamp opisuje ustvarjanje glasbe kot izlivanje svojega srca in duše v umetniško delo, kar se čuti v vsaki noti.

Prihodnost Sore

Tehnična direktorica OpenAI, Mira Murati, in izvršni direktor, Sam Altman, namigujejo, da bi lahko Sora postala dostopna širši javnosti že letos. To obeta revolucijo v načinu ustvarjanja vizualne vsebine, saj ponuja orodje, ki presega omejitve trenutno dostopnih tehnologij. OpenAI poudarja, da bo izdaja Sora odvisna od sposobnosti podjetja, da zagotovi varnost in prepreči možnost zlorabe za širjenje dezinformacij, zlasti v luči prihajajočih svetovnih volitev.

Sora predstavlja obetavno prihodnost za svet umetnosti in ustvarjanja, odpira vrata neomejenim možnostim in postavlja domišljijo kot edino omejitev. V času, ko tehnologija napreduje z nezadržno hitrostjo, Sora obljublja novo dobo kreativnosti in inovativnosti v ustvarjanju videov.

[Vir: Tom’sGuide]; Portal24; Foto: Zajem zaslona