Odstopljeni direktorja Kontrole zračnega prometa bo novi generalni sekretar v Gibanju Svoboda

Kontrola zračnega prometa Slovenije je sporočila, da je Rok Marolt odstopil s položaja direktorja in se z nadzornim svetom dogovoril za predčasno prenehanje mandata, ki bo uradno iztekel v četrtek. Do imenovanja novega direktorja bo vlogo začasnega vodje prevzel Srečko Janša, član nadzornega sveta te družbe.

Srečko Janša bo kot začasni direktor družbo vodil do največ enega leta, v tem obdobju pa se bo umaknil iz svojih dolžnosti v nadzornem svetu. Kontrola zračnega prometa Slovenije je že začela postopek izbire novega direktorja, ki temelji na javnem razpisu objavljenem marca, s končnim rokom za prijave, ki poteče danes. Izbrani kandidat, ki ga bo predlagal nadzorni svet, bo imenovan s strani Slovenskega državnega holdinga za petletni mandat.

Rok Marolt je svoj petletni mandat kot direktor začel marca prejšnjega leta. Njegova profesionalna pot obsega bogate izkušnje, vključno z 23 leti dela pri slovenskem letalskem prevozniku Adria Airways in sedemletnim vodenjem Javne agencije za civilno letalstvo RS. Pred prevzemom mesta pri Kontroli zračnega prometa je opravljal funkcijo vršilca dolžnosti generalnega sekretarja na Ministrstvu za finance.

Po odstopu bo Rok Marolt prevzel vlogo generalnega sekretarja v Gibanju Svoboda, kjer bo nasledil Vesno Vuković, ki je ta položaj zapustila ob koncu marca. Gibanje Svoboda je s tem pridobilo izkušenega vodjo z obširnim znanjem in izkušnjami na različnih področjih.

Kontrola zračnega prometa Slovenije stoji pred pomembnim obdobjem tranzicije, saj išče novo vodstvo, ki bo nadaljevalo delo v tej ključni infrastrukturni instituciji. Izid javnega razpisa in imenovanje novega direktorja bosta ključna za nadaljnji razvoj in uspešnost organizacije.

Spomnimo…

Vesna Vuković odhaja z mesta generalne sekretarke Gibanja svoboda

Vesna Vuković, generalna sekretarka stranke Gibanje Svoboda, bo konec tega meseca zapustila svojo funkcijo. Njeno mesto bo zasedel Rok Marolt, trenutno direktor Kontrole zračnega prometa Slovenije z bogato kariero v civilni aviaciji.

Premier Robert Golob je ob tem poudaril, da Vukovićeva odhaja po izpolnitvi vseh ciljev, ki so bili skupaj zastavljeni, dodal pa je tudi, da je odločitev za odhod prišla izključno po želji Vukovićeve, izraženi že pred meseci. “Na njeni življenjski poti ji želim samo najboljše,” je dodal premier, s čimer je izkazal spoštovanje in podporo ob njenem odhodu… več tukaj.

Foto: Zajem zaslona; [Vir: STA]