Novi ljubek razred G: Suzuki Jimny terenec

V svetu avtomobilizma se je pojavila nova zvezda – Suzuki Jimny, ki je že sam po sebi precej ljubek terenec. Zdaj pa je s karoserijskim kompletom, ki ga je oblikovalo podjetje Damd Traditional postal še bolj privlačen. Ta preobrazba je pripeljala do tega, da je Jimny dobil vzdevek “Little G Traditional,” saj si takšna vozila zaslužijo ostro zveneče ime.

Komplet vključuje deset delov, ki Jimnyja spremenijo v nekaj izjemno posebnega. Novi izgled vključuje masko s vodoravnimi letvicami, pokrove žarometov s tanko navpično mrežico spredaj ter preoblikovan odbijač s kockasto obliko in jantarnimi pravokotnimi meglenkami. Opremili so ga tudi z majhnimi lučmi na vogalih in lastnimi zaščitnimi pokrovi.

Družbo Jimnyju naredijo tudi masivna stranska ogledala, nova spodnja obloga ter prikupna nalepka na vratih, ki prikazuje kamelo v profilu z napisom “Traditional” pod njo. Blatniki za kolesi poskrbijo za boljšo terensko zmogljivost. Dodatno lahko izberete strešni prtljažnik z lesenimi poudarki na sprednji strani in ob straneh. Na zadku je opazen nov odbijač s kockastim videzom, ki razkriva komponente zadnjega vzmetenja.

Celoten komplet, ki ga Damd ponuja, stane približno 2.105 evrov. Barvo lahko izberete za dodatnih 470 evrov. Poleg zunanjih sprememb Damd ponuja tudi nadgradnje notranjosti Jimnyja, kot so bordo kariraste sedežne prevleke ali subtilnejša modro-siva različica tega vzorca.

Jimnyjev pogon ostaja nespremenjen. Na Japonskem je ta mali SUV opremljen s 658-kubičnim trivaljnim motorjem s turbopolnilnikom, ki proizvede 64 KM moči in 96 Nm navora. Vsi modeli še vedno ponujajo štirikolesni pogon in možnost izbire med petstopenjskim ročnim ali štiristopenjskim samodejnim menjalnikom.

S tem karoserijskim kompletom je Suzuki Jimny postal pravo mesto za vse ljubitelje terenskih vozil, ki želijo združiti slog razreda G z zmogljivostjo terenca.

vir

Foto: Response.jp (DAMD JIMNY little G)

Portal24

Za celoten članek kliknite: https://portal24.si/novi-ljubek-razred-g-suzuki-jimny-terenec/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=novi-ljubek-razred-g-suzuki-jimny-terenec