NBA naložila Jokiću denarno kazen 25.000 ameriških dolarjev

Nikola Jokić dobil denarno kazen 25.000 ameriških dolarjev

Nikola Jokić, center moštva Denver Nuggets, ne bo suspendiran, potem ko je med četrto tekmo polfinalne serije končnice konference navezal stik z lastnikom Phoenix Suns Matom Ishbio. Namesto tega je NBA Jokiću za njegovo dejanje naložila denarno kazen v višini 25.000 dolarjev.

Novice o Nikoli Jokiću, centru Denver Nuggets, so pretresle svet lige NBA. Na nedeljski četrti tekmi konferenčne polfinalne serije se je spopadel z lastnikom Phoenix Suns, Matom Ishbio. V incidentu je Jokić poskušal Ishbii odvzeti žogo, zaradi česar je med njima prišlo do fizičnega stika. Po nenavadnem razpletu dogodkov je žogica odletela v množico v dvorani Footprint Center v Phoenixu, zaradi česar jo je Jokić še enkrat poskušal vzeti.

Jokiću izrečena kazen po incidentu v NBA playoffu

Čeprav so nekateri navijači in analitiki ugibali, da bi Jokića zaradi njegovih dejanj lahko doletela izključitev, se je NBA na koncu odločila, da mu namesto tega izreče kazen v višini 25.000 dolarjev. Kljub visoki kazni bo Jokić lahko igral na peti tekmi serije, ki bo v torek v Denverju.

Zanimivo je, da se je Ishbia po incidentu oglasil na Twitterju in podal svoje mnenje o zadevi. Izrazil je spoštovanje do Jokića in izjavil, da po njegovem mnenju zvezdnik ne bi smel biti dodatno kaznovan. Ta Ishbiova športna in razredna poteza je bila v skupnosti NBA dobro sprejeta in je poudarila pomen spoštovanja nasprotnikov in izogibanja nepotrebnim konfliktom na igrišču.

Kar zadeva samo serijo, so Sunsi na četrti tekmi dosegli težko zmago in izenačili serijo na dve tekmi. Obe ekipi si prizadevata za prednost v tesnem dvoboju. Peta tekma bo zagotovo obvezen dogodek za vse ljubitelje košarke. Ni jasno, kdo bo vodil v seriji med Jokićem, Nuggetsi in Sunsi. Vendar je jasno, da gre za košarko v playoffu na visoki ravni.

Izrazil je svoje občudovanje Jokića in ni želel, da bi bil kaznovan. Serija je zdaj izenačena, Sunsi pa se bodo na peti tekmi v torek v Denverju pomerili z Nuggetsi.

Vir Foto: Pesels