München: Uspešna slovenska predstavitev tedna kolesarjenja v Julijskih Alpah

Podjetje Mad Mountain, nova zvezda na nebu slovenskega outdoor turizma, se je na mednarodnem sejmu za rekreacijo in prosti čas v Münchnu prvič predstavilo širši mednarodni javnosti. Ta dogodek, ki sovpada z varnostno konferenco, je še posebej pomemben, saj Nemčija velja za najpomembnejši trg slovenskega turizma na prostem.

Mad Mountain, utrinek s Sotočja [Foto: Mad Mountain]

Mad Mountain v svoji ekipi združuje entuziazem in dolgoletne izkušnje, si prizadeva za pozitivne spremembe v turizmu. Poseben poudarek je na trajnostni mobilnosti v regiji Julijskih Alp. Cilj je dvigniti raven outdoor turizma ter lokalne skupnosti aktivno vključevati v turistično ponudbo, hkrati pa se regionalno uveljaviti kot eden vodilnih razvijalcev outdoor produktov, ki izboljšujejo dobro počutje.

Na sejmu je bil predstavljen nov regijski projekt, Teden kolesarjenja v Julijskih Alpah, ki obljublja, da bo postal eden glavnih kolesarskih dogodkov v regiji. Cilj projekta je sodelovanje lokalnih skupnosti, destinacij in kolesarskih ponudnikov, da bi dogodek postal primerljiv s podobnimi v Italiji in na Hrvaškem. Poleg tega Mad Mountain nadaljuje z razvojem kolesarskega turizma v beneški vasici Robidišče, ki leži v Biosfernem območju Julijskih Alp.

Kolesarjenje v Trenti [Foto: Mad Mountain]

Posebna pozornost je namenjena tudi teku v naravi, kjer Mad Mountain v partnerstvu razvija turistični produkt, osnovan na že uveljavljenih dogodkih, kot sta Soča Outdoor Festival in Julian Alps Trail Run by UTMB. Pri tem tesno sodelujejo s Slovensko turistično organizacijo, kar obeta še večjo prepoznavnost in uspeh v prihodnosti.

Anja Kadič