Minister za finance Klemen Boštjančič zavrnil očitke o nepotizmu

Minister za finance Klemen Boštjančič se je novembra udeležil konference v Londonu z naslovom “Prehod v brezogljično prihodnost: priložnosti in financiranje”. Na dogodku so se zbrali predstavniki vlad, državnih in zasebnih podjetij iz Slovenije in Velike Britanije. Konferenco sta organizirala Britansko-slovenska gospodarska zbornica in medijska hiša Bloomberg. Udeleženci konference so razpravljali o najboljših praksah pri financiranju prehoda v brezogljično prihodnost.

Minister Boštjančič je na konferenco pripeljal tudi svojega sina Arneja Boštjančiča, ki naj bi se v tem času v Londonu nahajal zaradi študijskih obveznosti. Minister je zanikal vse obtožbe o nepotizmu. Pojasnil je, da njegov sin ni imel nobene aktivne vloge na konferenci in je bil prisoten kot del publike. Za soglasje glede udeležbe sina na konferenci je minister vprašal tako predstavnike Bloomberga kot Britansko-slovenske gospodarske zbornice.

Za soglasje – ki so ga tudi dali – glede njegove udeležbe na konferenci, ki se je je udeležilo vsaj 40 ljudi, sem ob prihodu vprašal predstavnike Bloomberga, že pred tem pa tudi predstavnike Britansko-slovenske gospodarske zbornice. Na konferenci ni imel nobene aktivne vloge, temveč je, tako kot drugi udeleženci, sedel med publiko. Odločno zavračam tudi vaše povsem neresnične navedbe, da sem kadar koli komur koli dejal, da ga malo vpeljujem.

Klemen Boštjančič za Delo

Poleg tega so se pojavile informacije, da je ministrov sin bil prisoten tudi na drugih srečanjih v Londonu in med ministrovim obiskom Japonske. Minister je pojasnil, da je bilo to v okviru povabila na Univerzo Keio, kjer je nagovoril študente, med katerimi je bil tudi njegov sin.

Kljub razburjenju v javnosti Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) ni začela preiskave v zvezi s tem primerom. Minister Boštjančič ostro zavrača vse obtožbe in poudarja transparentnost svojega delovanja.

[Vir: 24ur]; Foto: Vlada RS Flickr; Portal24