Microsoft lansiral povsem digitalno Xbox konzolo

Microsoft je napovedal lansiranje povsem digitalne konzole Xbox, ki bo na voljo pozneje letos. Podjetje je predstavilo novo različico konzole Xbox Series S ter napovedalo, da bodo tudi prihajajoče različice konzol Xbox Series X digitalne. Obe konzoli naj bi izšli proti koncu leta, v času prazničnega nakupovalnega obdobja. Poleg tega je bila napovedana posebna izdaja konzole Series X s povečanim pomnilnikom na približno 2 terabajta (TB), namenjena resnejšim in profesionalnim igralcem.

Na Microsoftovi predstavitvi iger za leto 2024, ki je potekala v nedeljo, je podjetje predstavilo tudi bogat seznam prihajajočih iger. Med najbolj pričakovanimi naslovi so “Call of Duty: Black Ops 6” ter “Assassin’s Creed Shadows”. Druge igre vključujejo “Age of Mythology: Retold”, “Doom: The Dark Ages”, “Gears of War: E-Day”, “Indiana Jones and the Great Circle”, “Perfect Dark”, “State of Decay 3” in številne druge.

Predstavitev prihaja v času, ko se igralniška industrija po vsem svetu sooča z izzivi, kot so zapiranje studiev, slaba prodaja in odpuščanja. Med pandemijo je povpraševanje po igrah močno naraslo, kar je povzročilo povečanje zaposlovanja v industriji. Vendar pa so se razmere po pandemiji normalizirale, kar je privedlo do upada povpraševanja, odpuščanj in zapiranja studiev. Razvoj iger zahteva veliko časa in kapitala, kar dodatno prispeva k težavam v industriji.

Da bi izstopali na trgu, se podjetja, kot je Microsoft, prilagajajo z novimi naročniškimi storitvami, kot je Xbox Game Pass.

Ali Xbox razvija ročno igralno napravo?

Namigi o morebitnem razvoju ročne igralne naprave Xbox so se okrepili po nedavnih intervjujih z glavnim izvršnim direktorjem Xboxa Philom Spencerjem. V ekskluzivnem intervjuju za Windows Central je Spencer dejal: »Trenutno potujem s svojim Lenovo Legion Go, kar je fantastično. Razmišljam o teh dlančnikih kot razširitvah moje konzole Xbox. Pomembno je, da lahko igram igre kjerkoli, tudi brez internetne povezave, in da se napredek na konzoli prenaša na dlančnik na izviren način, ne le prek oblaka.«

Spencer je dodal, da je dolgoročna strategija podjetja Xbox Play Anywhere, ki omogoča igranje iger na različnih napravah, vključno s pretakanjem v oblaku. Takšna funkcionalnost bi omogočila igralcem, da svojo knjižnico iger nosijo s seboj in jih igrajo kjerkoli.

[Vir: Euronews]; Portal24; Foto: Pixabay