Logar v intervjuju za Reporter: Pripravljen za vodenje SDS-a

Poslanec Anže Logar je v nedavnem intervjuju za revijo Reporter razkril, zakaj še ni sprejel odločitve o samostojni politični poti in razmišljanju o vodenju stranke SDS. Pojasnil je, da čaka na prihajajoči kongres stranke, na katerem bi bil pripravljen prevzeti njeno vodstvo, vendar le pod pogojem širšega dogovora in pomladitve stranke, ki bi jo podprl trenutni predsednik Janez Janša.

Logar, ki se je nedavno distanciral od strankarskih linij, saj ni podpisal izjave o zvestobi do konca mandata, je bil posledično odstranjen iz aktivne komunikacije v poslanski skupini. Kljub temu nadaljuje z delom in se udeležuje terenskih obiskov s člani društva Platforma sodelovanja. “Načrtom treba pustiti čas, naslednje volitve so čez dve leti,” je dejal Logar, nakazuje, da se bo njegov pravi politični potencial in načrti pokazali v prihodnosti.

V intervjuju je zavrnil teorije, da je njegov spor z Janezom Janšo orkestriran in da bi z ustanovitvijo lastne stranke iskal način, kako pridobiti dodatne glasove za Janševo četrto vlado. “Povejte mi, zakaj bi šel nekdo po poti, ki je bolj tvegana, ki ima pred sabo številne izzive samo zato, da bi bil potem nekomu satelit? Ni zdravorazumske logike,” je za Reporter odločno zatrdil Logar.

Njegova politična kariera je bila vedno pod drobnogledom javnosti, še posebej po neodvisni kandidaturi na zadnjih predsedniških volitvah in ustanovitvi društva Platforma sodelovanja. Ugibanja o njegovi morebitni samostojni poti pa so postale stalnica slovenskega političnega diskurza.

Dodatno je izrazil mnenje o trenutnem političnem vodstvu, opozarjajoč, da bi premier Robert Golob na naslednjih volitvah lahko doživel neuspeh, novi obraz pa bo zmagal, če ne bo ustrezne spremembe v SDS-u: “Mislim, da Slovenija potrebuje mešano vlado, ampak s poudarjeno desnosredinsko noto,” je poudaril Logar.

[Vir: STA]; Portal24; Foto: Polona Avanzo