Levica predstavila svojo listo kandidatov za evropske volitve

Na novinarski konferenci je stranka Levica razkrila svoje kandidate za prihajajoče evropske volitve. Nosilka liste bo podpredsednica Državnega zbora Nataša Sukić, medtem ko je na zadnjem mestu lista ministra za delo, Luko Mesca.

Koordinatorica stranke in ministrica za kulturo, Asta Vrečko, je predstavila seznam kandidatov, ki vključuje širok spekter izkušenj in strokovnosti. Med kandidati so državni sekretar na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, Dan Juvan, dolgoletni predsednik bošnjaške zveze, Fahir Gutić, nekdanja direktorica Moderne galerije, Zdenka Badovinac, državni sekretar na ministrstvu za solidarno prihodnost, Luka Omladič, pisateljica in sociologinja Svetlana Slapšak ter Tara Kristan.

Kandidati so odraz vrednot stranke

Asta Vrečko je izpostavila, da so kandidati odraz vrednot stranke: “Gre za kandidate, ki se s svojo integriteto, dolgoletnim delom in pa aktivizmom pravzaprav zastopajo naše vrednote, zastopajo tiste vrednote, ki jih želi Levica tudi zastopati v Evropi, torej tovarištvo, solidarnost, vključenost in predvsem dostojno življenje za vse. Verjamemo, da imamo izjemno močno listo, ki jo bodo prepoznali tudi ljudje, in da bomo tudi s kampanjo pokazali, da je Levica pravzaprav nujno potrebna ne le v slovenskem družbenem prostoru, ampak tudi v Evropi,” je povedala Vrečko.

Luka Mesec je poudaril pomen “gotovosti” v Evropi, ki vključuje varnost v smislu osnovnih življenjskih potreb in globalnih vprašanj, kot so podnebne spremembe in mednarodni konflikti. “Glas za levico je zato glas za mir, glas za solidarnost, glas za naravo in pa glas za to, da se Evropa postavi na svoje noge in je neodvisna,” je dodal Mesec.

Nataša Sukić, nosilka liste, je izrazila realistična pričakovanja glede izida volitev, upajoč na vsaj en mandat. Ob tem je poudarila svoj cilj, če bo izvoljena: “Za Evropo, ki bo stopala po poti aktivne nevtralnosti, za Evropo, ki mora postati, ki lahko postane nekakšen mediator v blokovsko vse bolj razdeljenem svetu, za Evropo, ki se bo odrekla nori, ponoreli oboroževalni tekmi, za Evropo, ki bo gradila razvoj, sodelovanje, ki bo gradila lastno, neodvisno obrambno politiko. Za takšno Evropo si je treba prizadevati,” je zaključila Sukić.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: spletna stran Levica