Korak k zmogljivejšim aplikacijam z GPT-4 API razširitvami

OpenAI je razširil dostop do API GPT-4 za vse plačljive uporabnike in postopoma odpravil starejše modele vgrajevanja. To pomeni, da imajo razvijalci zdaj na voljo orodja za ustvarjanje še naprednejše programske opreme in vtičnikov kot doslej.

Poznavanje vmesnika GPT-4 API in njegovega pomena

API ali vmesnik za programiranje aplikacij je most, ki omogoča komunikacijo med dvema programoma. API GPT-4 omogoča razvijalcem, da izkoristijo zmogljivosti GPT-4 v različnih aplikacijah. S širšim dostopom lahko potrošniki pričakujejo bogatejše in zmogljivejše interakcije, saj razvijalci s to tehnologijo uvajajo inovacije.

Programerjem je zdaj na voljo vmesnik API GPT-4
Organizacija OpenAI je objavila, da lahko razvijalci, ki imajo dobre izkušnje z organizacijo, zdaj dostopajo do izboljšanega vmesnika API GPT-4. Ta nadgradnja bo okrepila storitve in izdelke, ki so odvisni od API-ja, ter izboljšala njihove zmogljivosti.

“GPT-4 je naš vrhunski model. Od marca je bilo med milijoni razvijalcev veliko povpraševanje po dostopu do API GPT-4. Vsak dan opažamo porast inovativnih izdelkov, ki vključujejo njegove funkcije.

Od sedaj naprej lahko razvijalci API z dosledno zgodovino plačil uporabljajo API GPT-4 s kontekstom 8K. Do konca meseca nameravamo ta dostop razširiti na nove razvijalce in posledično povečati omejitve hitrosti glede na razpoložljive računalniške vire.

Zaradi dokazane stabilnosti in pripravljenosti za produkcijo uvajamo tudi splošni dostop do API-jev GPT-3.5 Turbo, DALL-E in Whisper.

Naše ekipe se osredotočajo na varno izvajanje funkcij natančnega prilagajanja za GPT-4 in GPT-3.5 Turbo ter pričakujejo njuno izdajo še letos.”

Organizacija AI

OpenAI postopoma ukinja API za zaključke in ga nadomešča z novejšim API za zaključke klepeta, ki bo začel delovati marca 2023. Ta posodobljeni API, ki zdaj predstavlja 97 % uporabe API GPT, omogoča izboljšane interakcije.

V članku na portalu Medium je poudarjena njegova prelomna narava:
“Funkcija Chat Completions razvijalcem omogoča, da modelom umetne inteligence naročijo, naj ustvarijo predmet JSON za klice funkcij. To utira pot bolj dinamičnim in interaktivnim aplikacijam”.

OpenAI je poudaril prednosti funkcije Chat Completions:
“Njen strukturiran vmesnik in večopravilne pogovorne zmožnosti razvijalcem omogočajo ustvarjanje bogatejših pogovornih izkušenj in različnih nalog za dokončanje. Zmanjšuje tudi tveganje napadov z vbrizgavanjem pozivov, saj jasno ločuje uporabniško vsebino od navodil.”

Starejši modeli dopolnjevanja bodo upokojeni do januarja 2024. Razvijalci bodo tako imeli dovolj časa, da preidejo s starih modelov in zagotovijo, da bodo izkoristili prednosti novih ponudb. Ta posodobitev velja tudi za tiste, ki uporabljajo starejše modele vstavljanja.

OpenAI o financiranju stroškov prehoda

OpenAI se zaveda, da je prehod s starejših modelov pomembna sprememba.

Zagotovili so:

“Vse stroške, povezane s posodobitvijo vsebine uporabnikov na nove modele, bomo krili mi. Prizadeti uporabniki bodo v kratkem obveščeni.”

OpenAI ostaja v ospredju inovacij
OpenAI še naprej prehiteva konkurenco in utira pot izboljšanim poslovnim izdelkom in storitvam. Posledično bodo potrošniki deležni še naprednejših orodij. Te posodobitve poudarjajo razširjene zmogljivosti, ki jih bodo uporabniki lahko uživali z GPT-4.

Vir Foto: Pexels