Je novi ‘Action Button’ revolucija v oblikovanju iPhone 15 Pro?

Na Applovem dogodku “Wonderlust” 12. septembra bo predstavljen iPhone 15 Pro, ki naj bi prinesel pomembne posodobitve. Šušlja se, da bi lahko bil iPhone 15 Pro najbolj revolucionaren po iPhonu X, z novim okvirjem iz titana z vitkejšimi robovi, najsodobnejšim čipom A17 Bionic in akcijskim gumbom.

Nov render, ki ga je objavil znani puščalec Apple Intro, ponuja nov pogled na morebitno obliko naslednjega Applovega paradnega konja. “Letošnje leto bo za iPhone monumentalno,” so zapisali.

Na renderju je izpostavljenih tudi sedem glavnih sprememb v zasnovi telefona iPhone 15 Pro, o katerih se govori. Čeprav so ta ugibanja prisotna že nekaj časa, jih vidimo ponazorjene v potencialni končni zasnovi, kar še povečuje pričakovanje Applovega velikega dogodka.

Okvir iz titana za iPhone 15

Govori se, da bosta imela iPhone 15 Pro in njegov večji primerek, ki se bo morda imenoval iPhone 15 Pro Ultra, okvir iz titana namesto iz nerjavečega jekla. Titan je močnejši in lažji od aluminija in jekla ter zagotavlja večjo vzdržljivost, ne da bi povečal težo. Tako bi bil iPhone 15 Pro lažji za uporabo in odpornejši proti udarcem in padcem.

Tanjši robovi

Prejšnje makete iPhona 15 Pro so poudarjale impresivno tanke okvirje prihajajočega Applovega pametnega telefona. Mark Gurman iz Bloomberga je avgusta objavil poročilo. Predlagal je, da bo širina okvirja zmanjšana na približno 1,5 mm. Te informacije so bile potrjene z nadaljnjimi uhajanji.

Ta napredek pripisujejo temu, da je Apple v svojem proizvodnem procesu uporabil tehnologijo LIPO – prelivanje z nizkim tlakom pri vbrizgavanju. S to tehniko, ki je bila prvič uporabljena pri uri Apple Watch 7, se je znatno povečala površina zaslona na zaslonu.

Nadgradnje objektivov fotoaparata za iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro morda ne bo dobil objektiva s 6-kratno periskopsko povečavo, o katerem se govori za iPhone 15 Pro Max. Vendar pa so na obzorju morebitne spremembe njegove nastavitve kamere. Applov uvodnik nakazuje, da bi iPhone 15 Pro lahko imel večje objektive kamere, vendar to še ni potrjeno. Maja je vir iz industrije namignil na spremembe zasnove kamere v seriji iPhone 15 Pro. Natančneje, položaj ultraširokokotnega in telefoto objektiva bi lahko bil prilagojen. Ta prilagoditev naj bi bila priprava na novo periskopsko povečavo, čeprav ta ostaja ekskluzivna za model Pro Max.

Ukrivljena oblika

Govori se, da bo imel iPhone 15 Pro rahlo ukrivljene robove, kar je odmik od ostrih robov serije iPhone 14. Zdi se, da zasnova vključuje estetiko telefona iPhone 14. Hkrati pa prevzema bolj zaobljene obrise modelov, kot je iPhone 11. Zaradi te združitve bi lahko bil bolj ergonomičen za držanje.

Novi gumb za delovanje

iPhone 15 Pro se bo morda poslovil od tradicionalnega stikala za utišanje zvoka v korist vsestranskega gumba Action Button. Poleg upravljanja funkcij utišanja in odklopa zvoka telefona je mogoče to tipko tudi programirati. Z njo lahko olajšate operacije, kot sta aktiviranje funkcije Ne moti ali vstop v način nizke porabe energije.

To bi lahko pomenilo pomemben premik v oblikovanju iPhona. Gumb za utišanje zvoka je osnovni element že od prvega iPhona leta 2007. Fizični gumbi imajo določene prednosti. Vendar se zdi, da se Apple in drugi proizvajalci nagibajo k bolj poenostavljenim oblikam. Ta trend kaže na možno ukinitev funkcij, kot je stikalo za utišanje zvoka, kar je podoben premik, kot sta bila prej ukinjena priključek za slušalke in 30-pinski polnilnik.

Priključek za polnjenje USB-C

iPhone serije 15 bo imel polnjenje prek USB-C, kar pomeni pomemben premik od Applovega lastniškega priključka Lightning. Ta sprememba je v skladu z direktivo Evropske unije, po kateri morajo vsi telefoni, tablični računalniki in fotoaparati do leta 2024 podpirati polnjenje prek USB-C. Poleg tega bo iPhone 15 Pro morda vključeval hitrejše 35W žično polnjenje.

Nove barve

Najnovejše informacije iz Applovega Intra potrjujejo predhodne govorice, da bo iPhone 15 Pro na voljo v dveh novih barvah: modri in sivi. Sivi odtenek bi se lahko imenoval Titanium Grey ali Titan Grey, kar ustrezno odraža govorice, da je Apple za letošnje telefone iPhone Pro uvedel stranske kovinske tirnice iz titana. Po nedavnem poročilu 9to5Mac naj bi nova siva barva nadomestila zlato različico, ki je bila osnovna od začetka prodaje serije Pro. Klasični barvi Space Black in Silver pa bosta ostali.

Vir Foto: Pexels