Google za uporabnike Androida uvaja nove funkcije: Urejanje sporočil, izboljšave Google Home in Wear OS

Google je napovedal vrsto novih funkcij za uporabnike Androida, ki vključujejo možnost urejanja poslanih besedilnih sporočil, izboljšave za Google Home in nove funkcionalnosti za pametne ure Wear OS. Te posodobitve prinašajo številne izboljšave uporabniške izkušnje in funkcionalnosti za milijone uporabnikov po vsem svetu.

Uporabniki Androida bodo zdaj imeli možnost urejanja besedilnih sporočil, poslanih prek Google Messages z uporabo tehnologije Rich Communication Services (RCS). Podobno kot pri iPhonih z iMessage, bodo lahko tudi uporabniki Androida uredili svoja sporočila v 15 minutah po pošiljanju. Ta funkcija je zelo pričakovana in bo uporabnikom omogočila, da popravijo napake ali spremenijo besedilo, preden prejemnik opazi morebitne napake.

Podpora za RCS ni odvisna samo od telefona, ampak tudi od brezžičnega operaterja, ki mora ponuditi RCS kot del svoje tehnologije besedilnih sporočil. Sporočila, poslana s telefona Android na iPhone, še vedno uporabljajo starejšo tehnologijo SMS ali MMS, kar pomeni, da funkcija urejanja ne bo delovala v teh primerih.

Izboljšave za Google Home

Google je dodal tudi nove načine za nadzor vašega pametnega doma prek Google Home. Nova funkcija vključuje Google Home Favorites, ki omogoča upravljanje vaših najljubših pametnih naprav neposredno iz pripomočka na domačem zaslonu. Ta funkcija je trenutno na voljo za uporabnike, ki so del javnega predogleda Android 15, in bo sčasoma na voljo vsem uporabnikom Androida.

Najboljše pametne ure, ki uporabljajo Wear OS, bodo prav tako prejele posodobitve. Uporabniki bodo zdaj lahko lažje upravljali svoje pametne naprave prek ploščice Google Home Favorite, ki bo dodana v vmesnik Wear OS. Poleg tega bodo uporabniki lahko dodali zaplete Google Home Favorite na svoje najljubše številčnice ure, kar bo še povečalo uporabnost pametnih ur.

Nove možnosti plačevanja z Google Denarnico

Uporabniki v ZDA in Nemčiji bodo na Wear OS napravah deležni dodatnih izboljšav varnega plačevanja prek Google Denarnice. Zdaj bodo lahko uporabljali PayPal za plačila, izvedena z dotikom zapestja, kar bo še bolj olajšalo vsakodnevna plačila.

Digitalni avtomobilski ključi

Google širi tudi zmogljivosti digitalnih avtomobilskih ključev. Od 10. junija dalje bodo digitalni avtomobilski ključi na voljo za avtomobile Mercedes, medtem ko bodo avtomobili Polestar to funkcijo prejeli okoli 17. junija. Mini je že začel ponujati digitalne ključe prek Androida v začetku tega meseca tako v EU kot v ZDA. Ta tehnologija bo omogočila uporabnikom, da odklenejo in zaženejo svoje avtomobile brez fizičnega ključa, kar prinaša dodatno udobje in varnost.

Izboljšave emotikonov

Ljubitelji emotikonov bodo navdušeni nad novimi kombinacijami, ki jih Google dodaja funkciji Emoji Kitchen. Zdaj bo mogoče združiti več znakov emotikonov, da ustvarite edinstvene prizore. Med novimi kombinacijami bodo tudi slušalke in disko krogla, kar bo uporabnikom omogočilo še bolj kreativno izražanje.

Lažja skupna raba mobilne dostopne točke

Google dodaja tudi funkcije za lažjo skupno rabo mobilne dostopne točke med napravami v vašem Google Računu. Uporabniki Android tablic ali Chromebookov bodo lahko zdaj s preprostim dotikom delili svojo dostopno točko s svojimi telefoni. Ta funkcija je že na voljo za uporabnike iPhone in Samsung Galaxy naprav, zdaj pa bo delovala na več napravah, ki podpirajo Android in Google.

Nove funkcije so že na voljo in bodo izboljšale izkušnjo uporabe Android naprav. Možnost urejanja sporočil, izboljšave Google Home in Wear OS ter nove možnosti plačevanja in digitalnih ključev prinašajo številne prednosti za uporabnike. Apple je sicer obljubil podporo za RCS, vendar še ni jasno, kdaj bo ta funkcija na voljo za iPhone. Medtem bodo uporabniki Androida lahko uživali v vseh teh izboljšavah, ki jih prinaša Google.

[Vir: Tech Radar]; Portal24; Foto: