Gmail dodal prevajalnik v Android in iOs aplikaciji

Google je v svojo aplikacijo Gmail za platformi Android in iOS po obsežni ponudbi v spletnem odjemalcu končno uvedel funkcijo prevajanja, ki je neločljivo povezana z njo.

V uvodnem delu e-poštnega sporočila Gmail bo zdaj prikazana pasica z napisom “Prevedi v”. Z interakcijo s to pasico se bo posodobila nadaljnja vsebina. Ta vsebina bo uporabnikom omogočala možnosti “Prikaži izvirnik” ali “Samodejno prevedi”. To bo veljalo za določen jezik v prihodnjih primerih.

Uporabniki, ki želijo izbrati drug ciljni jezik za prevajanje, lahko to storijo tako, da se vključijo z ikono zobnika za nastavitve. S to izbiro lahko izbirate med več kot 100 razpoložljivimi jeziki. Ta poziv je zasnovan tako, da se pokaže, kadar besedilna vsebina e-poštnega sporočila ni skladna s predhodno nastavljenim “jezikom prikaza storitve Gmail”. Možnost konfiguracije je dostopna kot glavni spustni meni v vmesniku za nastavitve spletne aplikacije.

V okoliščinah, ko jezik e-poštnega sporočila ni bil določen, imajo uporabniki možnost ročnega prevajanja. To lahko storite tako, da dostopate do menija s tremi pikami, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu zaslona. Če želi uporabnik onemogočiti funkcijo prevajanja za določen jezik, lahko to stori tako, da na oglasni deski uporabi simbol “x” in nato izbere možnost “Ne prevajaj [jezik] več”.

Prevajalska funkcija bo postopoma torej na voljo uporabnikom storitve Gmail v operacijskem sistemu Android. V naslednjih tednih pa bo na voljo tudi v operacijskem sistemu iOS. Vključitev ima pomembne prednosti. Odpravlja prejšnje nevšečnosti, ko so uporabniki morali ročno odpirati e-pošto ali posnetke zaslona za prevajanje prek Google Lens ali Prevajalnika.

Novo vključena prevajalska funkcija je na voljo vsem posameznikom, ki uporabljajo Google Workspace, pa tudi tistim z osebnimi računi Google. Ta razvoj ne le povečuje vsestranskost e-poštne platforme, temveč je tudi v skladu z nenehnimi prizadevanji za zagotavljanje poenostavljenih komunikacijskih orodij za globalno povezano bazo uporabnikov.

Vir Foto: Pexels