Geoplin razrešil direktorja Matijo Bitenca

Delničarji družbe Geoplin so na skupščini razrešili Matijo Bitenca s položaja glavnega direktorja, funkcijo pa bo nadaljeval Simon Urbancl, ki je to vlogo prevzel že oktobra lanskega leta. Geoplin, katerega večinski lastnik je Petrol z 74-odstotnim deležem in sledi država z 25-odstotki, ni podal razlogov za to odločitev. Finančni medij Finančne novice je sicer pred časom napovedal takšen razvoj dogodkov, pri čemer naj bi na razrešitev pritiskala uprava Petrola pod vodstvom Saša Bergerja, ki je funkcijo prevzel ob koncu prejšnjega leta.

Bitenc je na čelu Geoplina stal od konca oktobra 2022, ko je Petrol, takrat pod vodstvom Nade Drobne Popović, razrešil prejšnjo direktorico Vanjo Lombar. Bitencu je bil z začetkom letošnjega leta podeljen polni petletni mandat. Njegov odhod z mesta člana uprave Petrola v začetku decembra lanskega leta, po skoraj štirih letih službovanja, je bil utemeljen z njegovim popolnim posvečanjem vodenju Geoplina, ki predstavlja največjega slovenskega dobavitelja zemeljskega plina.

“Geoplin ostaja vodilni dobavitelj zemeljskega plina za Slovenijo in nemoteno nadaljuje aktivnosti tudi na tujih trgih. Svojim odjemalcem bo še naprej zagotavljal konkurenčne, zanesljive in fleksibilne dobave zemeljskega plina ob ohranjanju vzdržne stopnje donosnosti poslovanja. V skladu z nedavno sprejeto strategijo ima družba poleg oskrbe z zemeljskim plinom tudi pomembno strateško razvojno vlogo v energetski tranziciji.”

Geoplin

Kljub spremembam v vodstvu Geoplin zagotavlja, da bo ostal vodilni dobavitelj zemeljskega plina v Sloveniji, nadaljeval s svojimi aktivnostmi na tujih trgih in svojim odjemalcem še naprej zagotavljal konkurenčne, zanesljive ter fleksibilne dobave. Poleg tega podjetje poudarja svojo strateško razvojno vlogo v energetski tranziciji, skladno z nedavno sprejeto strategijo.

[Vir: STA]; Portal24; Foto: Zajem zaslona/STA