Ferrari z novim električnim vozilom 2025 obljublja edinstveno izkušnjo

Ferrari, priznani proizvajalec luksuznih avtomobilov, je obljubil, da bo njegovo prvo popolnoma električno vozilo, ki bo lansirano v zadnjem četrtletju leta 2025, voznikom ponudilo enako “edinstveno” izkušnjo, kot so je bili vajeni pri njihovih zgodovinskih modelih z motorji z notranjim izgorevanjem. Benedetto Vigna, generalni direktor podjetja, je poudaril, da bo nova električna ponudba obdržala Ferrarieve ključne vrednote, kot so zmogljivost, dizajn in vozne lastnosti, ter dodal, da električni avtomobili “niso tihi”, obljublja pa tudi razvoj “zvočnih podpisov” za električna vozila, ki bodo vzbujali čustva na podoben način kot njihovi legendarni motorji.

Italijansko podjetje načrtuje odprtje nove proizvodne lokacije v Maranellu za izdelavo električnih motorjev, baterijskih sklopov in pretvornikov moči. Cilj je, da do leta 2026 okoli 60 odstotkov njihove ponudbe predstavljajo popolnoma električna in hibridna vozila. Ferrari si želi z novo paleto visokozmogljivih električnih superšportnih vozil pridobiti del tega tržnega deleža.

Vigna je v govoru za CNBC poudaril, da bo Ferrari tehnologijo izkoristil na edinstven način in tako svojim strankam, ki od luksuznih avtomobilov pričakujejo več kot le funkcionalnost zagotovil edinstveno izkušnjo. Ferrarijeve delnice so v letu 2024 že dosegle odličen začetek, saj so se njihove vrednosti povečale za skoraj 29 odstotkov po 59-odstotnem skoku v prejšnjem letu. Podjetje je lani zabeležilo rekorden dobiček, kar odraža njegovo finančno uspešnost in moč blagovne znamke na globalnem trgu luksuznih vozil.

Kljub temu je raziskovalno podjetje CFRA nedavno znižalo bonitetno oceno delnic Ferrarija z “nakup” na “zadržanje”, pri čemer je kot razlog navedlo velik porast vrednosti delnice v tekočem letu in trenutno vrednotenje, ki po mnenju analitikov že odraža pozitivne vidike podjetja.

[Vir: CNBC]; Portal24; Foto: Ferrari

Za celoten članek kliknite: https://portal24.si/ferrari-z-novim-elektricnim-vozilom-2025-obljublja-edinstveno-izkusnjo/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ferrari-z-novim-elektricnim-vozilom-2025-obljublja-edinstveno-izkusnjo