Električni avtomobili Changan prihajajo v Evropo: cilj je 300.000 prodanih vozil do 2030

Kitajsko avtomobilsko podjetje Changan bo letos v Evropi odprlo podružnico, izvajali bodo tržne analize z ambicioznim ciljem, da do leta 2030 na stari celini prodajo okoli 300.000 avtomobilov. V skladu z vlagateljevimi pričakovanji bo Changan evropskim kupcem letos ponudil šest modelov svojih električnih znamk Deepal, Changan Qiyuan in Avatr, ki naj bi bili komercializirani do leta 2027.

Evropski trg: Fokus na električna vozila

Podjetje s sedežem v Chongqingu je lani uvedlo globalno strategijo za širitev mednarodnega poslovanja in gradnjo tovarn v tujini. Po vzpostavitvi poslovanja v Južni Ameriki se zdaj usmerjajo na evropski trg, kjer bodo ponujali baterijska vozila. Changanova evropska strategija bo temeljila na električnih avtomobilih, medtem ko bodo njihovi načrti za Srednjo in Južno Ameriko osredotočeni na vozila z motorji z notranjim zgorevanjem, pri čemer naj bi do leta 2030 prodali približno 200.000 enot. Podjetje je že februarja registriralo predstavništvo v Mehiki.

Odziv na nove davke Evropske komisije

Novica o širitvi Changana v Evropo prihaja le nekaj dni po tem, ko je Evropska komisija napovedala uvedbo dodatnih davkov na kitajska električna vozila. Analitiki poudarjajo, da bi povišani davki lahko dodatno spodbudili kitajske proizvajalce avtomobilov k odpiranju tovarn v Evropi. Vozila, izdelana v tujini, se namreč ne bodo štela za uvoz in zanje te dajatve torej ne bodo veljale

Kitajska podjetja hitijo v Evropo

Poleg Changana so tudi druga kitajska podjetja v avtomobilski industriji, kot so SAIC, BYD in Chery, že napovedala načrte za začetek proizvodnje v Evropi, da bi se izognila bremenu višjih carin. Doslej se je najbolje odrezal Leapmotor, ki že uporablja tovarno na Poljskem v sodelovanju s podjetjem Stellantis. Podobno je s Cheryjem, ki je v Španijo vstopil prek obujene domače znamke Ebro.

[Vir: IndexHr]; Portal24; Foto: Changan

Za celoten članek kliknite: https://portal24.si/elektricni-avtomobili-changan-prihajajo-v-evropo-cilj-je-300-000-prodanih-vozil-do-2030/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=elektricni-avtomobili-changan-prihajajo-v-evropo-cilj-je-300-000-prodanih-vozil-do-2030