Challe Salle zavrača obtožbe nadlegovanja mladoletnih deklet

V javnosti odmevajo  hude obtožbe na račun znanega slovenskega raperskega glasbenika Saše Petrovića, bolj znanega kot Challe Salle, ki naj bi nadlegoval mladoletna dekleta.

Rapovski glasbenik Zlatko ga v sedemminutni pesmi z naslovom “Klepc laže” obtožuje, da se je zapletal z mladoletnimi dekleti. Na družbenih omrežjih je svojo negativno izkušnjo opisala tudi nekdanja pevka iz Challetove ekipe. “Bila sem petnajst, ko sem prvič začela z rednim pitjem alkohola, ker si menil, da sem preveč plašna… Ob vožnjah domov si me spraševal o moji intimi in nagovarjal k pogovorom o seksu, čeprav se o tem nisem pogovarjala niti z vrstniki in mi je bilo vidno neprijetno… Po nastopu si me poljubljal po licu in vratu, čeprav sem imela prvi poljub komaj leto dni pred tem,” je zapisala Ana Vida Resnik, takrat spremljevalna pevka.

Pred kamero ne želi

Ana Vida Resnik še ne želi pred kamero. V pogovoru z RTV SLO pa je zaupala, da se je s podobno izkušnjo nanjo obrnilo vsaj 20 žensk. RTV SLO še navaja, da namerava Ana Vida Resnik s pomočjo SOS-telefona podati prijavo na policijo in k temu poziva tudi ostale žrtve.

Challe Salle obtožbe odločno zanika. Glasbenik trdi, da gre za poskus očrnitve njegovega dobrega imena: “Močno obsojam sovražni govor in vse žalitve in obtožbe proti meni, ki seveda niso resnične. Poudarjam, da nisem v nobenem postopku in da proti meni ni bila nikoli podana prijava. Sem pa v preteklosti proti dekletom, ki širijo o meni neresnice, že podal prijavo in teče o tem kazenski postopek, ker sem sam oškodovan.”

Inštitut 8. marec je med prvimi podprl dekleta. Kristina Krajnc iz 8. marca je poudarila: “Za nas je najbolj pomembno, kako se kot družba odzovemo na nasilje. Da žrtev podpremo, da ji verjamemo, da ji zaupamo in ne povzročamo občutka krivde.”

Policija še ni prejela prijav kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, vendar so seznanjeni z objavami in jih že preverjajo.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Zajem zaslona