Canyon Grizl:ON – Revolucija e-koles za mestne in terenske pustolovščine

Canyon je s svojima najnovejšima modeloma e-koles, Grizl:ON CF 7 in Grizl:ON CF 9, presegel meje običajnega oblikovanja električnih koles. Zasnovana za vsestransko uporabo, ta kolesa združujejo lahkotnost in vzdržljivost za urbano vožnjo ter terenske avanture. Cena modelov se začne pri 4.999 USD za CF 7 in doseže 5.999 USD za CF 9, oba pa spadata v kategorijo e-koles razreda 3, s podporo hitrosti do 45 km/h.

Grizl:ON e-kolesa so opremljena z močnimi 400 Wh vgrajenimi baterijami, idealnimi za vsakodnevne mestne vožnje, z možnostjo razširitve na 250 Wh za daljše izlete. Posebnost koles Grizl:ON je tudi integrirani Canyon ST0037 Stem, ki omogoča elegantno skrivanje kablov in enostavno uporabo digitalnih funkcij s pomočjo mobilnega telefona.

Oba modela sta izdelana iz ogljikovih vlaken, kar zagotavlja, da ostajata lahka (16 kg za CF 7 in 15,5 kg za CF 9) in nudita različne velikosti okvirjev, od XS do XL. Razlika v ceni med modeloma odraža nadgrajene funkcije na CF 9, vključno z vrhunskimi vzmetnimi vilicami in izboljšanim verižnim mehanizmom.

Canyonova zaveza k vsestranskosti

Canyon ni novinec v svetu koles, zasnovanih za delo in zabavo. Leta 2020 je podjetje lansiralo serijo Grit:ON, namenjeno kolesarjenju po makadamskih stezah, ki je hitro našla pot tudi v srca mestnih kolesarjev. Grizl:ON e-kolesa nadaljujejo to tradicijo z dvojnim poudarkom na hitrosti in vzdržljivosti, ponujajoč robustno zasnovo s podaljševalci dosega in sistemom osvetlitve, ki zagotavlja varnost tudi pri izpraznjeni bateriji.

Grizl:ON e-kolesa se postavljajo ob bok trenutno priljubljenemu modelu Rad Power RadCity 5 Plus, ki stane 1.999 USD, a ne nudi enake stopnje zmogljivosti na terenu. Kljub visoki ceni, ki presega več tisoč dolarjev, Canyonova kolesa obljubljajo močno konkurenco na trgu električnih koles, s posebnim poudarkom na tistih, ki iščejo kombinacijo mestne vožnje in terenskih avantur brez kompromisov na področju tehnologije in dizajna.

Za tiste, ki se šele podajajo v svet električnih koles in iščejo manj napredne, a cenovno dostopnejše modele, ostajajo nizkocenovna električna kolesa odlična izhodiščna točka za prve kolesarske izlete. Canyon z Grizl:ON serijo dokazuje, da je možno združiti najboljše iz obeh svetov – učinkovitost mestnega kolesarjenja in vzdržljivost potrebno za raziskovanje neznanih terenov.

[Vit: Tom’Guade]; Portal24; Foto: Canyon