Binance prekinil izplačila Bitcoinov zaradi nizkih nagrad za rudarje.

Binance prekinil izplačila Bitcoinov zaradi nizkih nagrad za rudarje

Binance, največja borza kriptovalut, je v ponedeljek zaradi velikega obsega in povečanih stroškov obdelave za več ur prekinila izplačila bitcoinov, pozneje jih je nadaljevala s povišanimi stroški.

Ugledna borza je ustavila dvige bitcoinov pozno v nedeljo in zgodaj v ponedeljek. Razlog je bil nezadosten zaslužek za rudarje, ki so beležili transakcije v verigi blokov, kar je povzročilo zaostanek pri neobdelanih poslih.

Zaradi prekinitve se je vrednost bitcoina nekoliko znižala, in sicer za približno 1 odstotek na 28.162 ameriških dolarjev, kar je najnižja vrednost v skoraj enem tednu.

Družba Binance je v tvitu omenila, da njihove uveljavljene provizije niso upoštevale trenutnega povečanja provizij za plin, povezanih z omrežjem bitcoin. Načrtujejo, da bodo čakajoče transakcije dviga bitcoinov nadomestili z višjimi pristojbinami, da bi zagotovili, da jih rudarski bazeni obdelajo.

Zahtevajo podrobnosti o razlogih za dvige

Rudarji kriptovalut, ki uporabljajo računsko moč za obdelavo transakcij v verigi blokov, prejemajo plačila, imenovana pristojbine za plin.

Joshua Chu, vodja skupine za tveganja, je opozoril, da pristojbina za plin lahko naraste. To se zgodi, ko se znesek transakcije poveča. Povečanje pristojbine je še posebej verjetno v obdobjih z velikim prometom v omrežju. Opozoril je na pomembnost tega pri uporabi tehnologije veriženja blokov. Podjetja, kot so XBE, Coinllectibles in Marvion, se osredotočajo na to področje tehnologije.

“Zahtevamo dodatne podrobnosti o razlogih za te velike dvige.” Po enourni zaustavitvi v nedeljo in večurni zaustavitvi v ponedeljek je Binance napovedal ponovno vzpostavitev dvigov.

“Da bi preprečili podobne dogodke, smo spremenili naše pristojbine.” Družba Binance je v ločenem tvitu zavrnila trditve o obsežnih odlivih s svoje platforme.

Marca je družba Binance začasno ustavila vplačila in izplačila zaradi tehničnih težav. 24-urni obseg trgovanja na Binance je po podatkih analitične strani CoinMarketCap dosegel 6,9 milijarde dolarjev. Kar je več kot osemkrat več od naslednje največje platforme Coinbase.

Vir Foto: Pexels