ARSO opozarja: V večernih urah so v zahodni in osrednji Sloveniji mogoči močni nalivi

V večernih urah so v zahodni in osrednji Sloveniji mogoči močni nalivi, opozarja Agencija Republike Slovenije za okolje (ARSO). Možni so hitri porasti posameznih vodotokov, ki lahko povzročijo poplave. Padavine se bodo nadaljevale tudi v torek, spremljala pa jih bo občutna ohladitev.

Od ponedeljka zvečer do torka sredi dneva bodo po vsej Sloveniji nastajali krajevno močni nalivi. Najnižje jutranje temperature bodo znašale od 12 do 19 °C. ARSO opozarja, da lahko ob krajevnih plohah in nevihtah hitro narastejo posamezni manjši vodotoki in hudourniki, kar lahko vodi do poplav. Poplavna voda se lahko razlije tudi zaradi intenzivnih padavin. Največja verjetnost za ta pojav bo v zahodni in osrednji Sloveniji.

Nad srednjo Evropo in severnim Jadranom se trenutno nahaja plitvo ciklonsko območje. Vremenska fronta, ki je dosegla Slovenijo, se bo ponoči počasi pomikala čez naše kraje. Z jugozahodnim vetrom k nam doteka vlažen zrak, kar dodatno prispeva k vremenski nestabilnosti.

V sredo bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše zjutraj in dopoldne. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem pa šibka burja.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Freepik