Apple ring – Revolucija v nosljivi tehnologiji

Apple, podjetje, ki je že znano po svojem inovativnem pristopu k tehnologiji, morda ne bo več omejeno samo na Apple Watch kot svoj edini zdravstveni sledilnik v ponudbi. Govori se, da je v razvoju nov izdelek, pametni prstan, ki bi lahko konkuriral priljubljenima Samsung Galaxy Ring in Oura Ring. Imenovan “Apple Ring”, bi ta naprava lahko dodala novo dimenzijo Applovemu portfelju izdelkov. Naprava bo namreč ponujala alternativno možnost za spremljanje spanja in telesne pripravljenosti.

Z nedavnimi poročili o ustavitvi razvoja Apple Car in lansiranjem Apple Vision Pro, se govorice o Applovih novih napravah samo še krepijo. V času, ko je zanimanje vzbudila Samsungova napoved elegantnega Galaxy Ring, se zdi, da Apple ne želi ostati zadaj. Čeprav Apple tradicionalno ne sledi konkurenci zgolj zaradi konkurence – kar dokazuje odsotnost zložljivega iPhona – kaže, da bi “Apple Ring” lahko bil naslednji veliki met.

Trenutno je “Apple Ring” še vedno v fazi ideje, kot poroča Bloomberg, brez določenega datuma za začetek aktivnega razvoja ali lansiranja. Kljub temu je koncept pametnega prstana prejel določeno mero podpore znotraj podjetja, kar kaže na možnost, da Apple raziskuje nizkocenovne načine za zbiranje ključnih zdravstvenih podatkov, ne da bi uporabniki morali nositi polno uro.

Dizajn in značilnosti

Zamisel o pametnem prstanu ni nova, kot dokazujejo izdelki, kot sta Oura Ring Gen 3 in Samsung Galaxy Ring. Predvideni “Apple Ring” bi lahko sledil podobni zasnovi – diskreten, a funkcionalen, z nekoliko debelejšim profilom zaradi vgrajenih senzorjev, a vseeno dovolj eleganten, da bi ga na prvi pogled zamenjali za običajen kos nakita. Pričakovati je, da bo na voljo v različnih barvah in kovinskih zaključkih.

Kombinacija pametne ure in prstana bi bila za nekatere privlačna, vendar bi lahko pametni prstan služil kot samostojna nosljiva naprava za spremljanje telesne pripravljenosti in spanja, saj je udobnejši za nošenje čez noč. Velikost in prileganje bosta ključna za funkcionalnost in udobje nosljive naprave. Slednje pomeni, da bo Apple moral ponuditi različne velikosti, da bi zagotovil natančnost senzorjev za spremljanje srčnega utripa, temperature kože in ravni kisika v krvi.

Govorice o funkcijah Apple Ring

Apple Ring bi lahko predstavljal revolucionarno alternativo Apple Watch, a brez tradicionalnega zaslona. Uporabniki bi lahko spremljali svoje korake, kakovost spanca, zaznavali spremembe temperature telesa in izkoristili številne druge funkcije Apple Health, vse brez potrebe po nošenju ure. Ta naprava bi lahko ponudila tudi inovativen način interakcije z aplikacijami, kot je Apple Fitness Plus. Uporabnikom bo tako omočeno, da “zapirajo obroče” na nov, še bolj vključujoč način

Zanimivo je, da patent, ki ga je izpostavil Apple Insider, nakazuje na potencial Apple Ringa, da deluje kot napredni senzor za zaznavanje rok v kombinaciji z Apple Vision Pro. To bi ne samo izboljšalo natančnost in odzivnost pri interakcijah s haptičnimi povratnimi informacijami v slušalkah, temveč bi lahko služilo tudi kot igralna palica za VR igre, kar bi izboljšalo celotno izkušnjo. Takšna tehnologija bi lahko bila še posebej koristna v slabih svetlobnih pogojih, kjer kamere na slušalkah težko zaznavajo roke.

Obeti

Kljub temu, da so informacije o Apple Ringu omejene, lahko predvidevamo, da bo imel daljšo življenjsko dobo baterije v primerjavi z Apple Watch. Večina pametnih prstanov med polnjenji zdrži več dni. Z uvedbo Apple Ringa bi Apple lahko pritegnil tiste, ki se do zdaj niso odločili za Apple Watch. Ponudil jim bo namreč priročno in diskretno možnost za spremljanje telesne aktivnosti in zdravja.

Vprašanje cene bo ključno pri določanju uspeha Apple Ringa na trgu. Z začetno ceno Apple Watch SE pri 249 USD in Apple Watch Series 9, ki se začne pri 499 USD, lahko predvidevamo, da bo cena Apple Ringa nekje vmes. Podrobnosti o ceni in natančne specifikacije bodo verjetno bolj jasne, ko bo Apple napredoval od konceptualne faze do dejanskega razvoja. Za najnovejše novice in posodobitve o Apple Ringu bo treba pozorno spremljati prihajajoče objave.

[Vor: Tom’s Guide]; Portal24, Foto: zajem zaslona/ YT Max Tech