Ameriške delnice so poskočile, evropske so nekoliko nižje

Terminske pogodbe na ameriške delnice so poskočile. Odkupi in dobički so namreč spodbudili tehnološke velikane in prispevali k razpoloženju v Hongkongu.

Terminske pogodbe za Nasdaq so se po dobičkih Microsofta +, ki je bil boljši od pričakovanj podražile za 1,3 odstotka, terminske pogodbe za S&P 500 pa za 0,4 odstotka. K rasti je pripomogel tudi odkup delnic družbe Google Alphabet in sicer v vrednosti 70 milijard dolarjev. 

MSCI indeks se je dotaknil enomesečne najnižje vrednosti, nato pa si je nekoliko opomogel in popoldne trgoval za 0,3 odstotka višje.

Evropske terminske pogodbe so nazadnje padle za 0,6 odstotka.

Indeksa S&P 500 in Nasdaq sta močno padla. Obveznice so se medtem močno okrepile.

Ameriški dolar je v primerjavi z večino glavnih borz, razen varnega jena, zrasel… več tukaj.

Donosnost dvoletnih državnih obveznic je v torek padla za 18,7 bazične točke in v Aziji ostala stabilna pri 3,9365odstotka. Desetletni donosi so padli za skoraj 12 bazičnih točk, kar je njihov največji padec v več kot enem mesecu. Donosi padajo, cene obveznic pa rastejo.

Drugod je bilo razpoloženje precej burno. Vlagatelji so zavrnili rekordno izgubo južnokorejskega proizvajalca čipov SK Hynix, saj je napovedal izboljšanje tržnih razmer. Tehnološki indeks Hang Seng je z majhnih izgub zanihal na 2-odstotno rast.

Avstralska inflacija se je znižala s 33-letnih najvišjih vrednosti, s čimer je avstralski dolar potisnila na šesttedensko najnižjo vrednost. 

Zlato je padlo in je tik pod 2000 dolarjev za unčo.

Terminske pogodbe za surovo nafto Brent so se gibale pri 81,35 dolarja za sod. Čez noč so padle za skoraj 4 odstotke.

Vir Foto: Pexels