26. 3. 2024: Edvard Kadič 7 ob 7 (video)

Dobrodošli v oddaji “Edvard Kadič, 7 ob 7”, kjer novice dobijo karakter. Oddajo lahko spremljate od ponedeljka do četrtka ob 19h v živo na TV 3 in Gea TV+, nekaj minut kasneje pa na naših portalih Portal24, Senior24 in Biznis24, ter seveda na našem Youtube kanalu.

Danes v oddaji:

  • Vlada s pravimi ukrepi uspešna pri zamejitvi rasti cen – Po zadnjih podatkih je Slovenija dosegla pomemben napredek pri obvladovanju inflacije, ki se je od oktobra 2023 do februarja letos znižala s 6,9 odstotka na 3,4 odstotka. To je sporočil predsednik vlade Robert Golob, med odgovori na poslanska vprašanja v Državnem zboru. Poudaril je, da “visoka inflacija ni več težava, s katero se soočamo. Naš cilj je inflacijo ohraniti pod tremi odstotki.”
  • Polovica Evropejcev ne odobrava migracijske politike Evropske unije – Polovica Evropejcev ne odobrava migracijske politike Evropske unije, želijo pa si tudi strožjega nadzora na mejah, razkriva anketa Euronews, ki jo je med skoraj 26.000 osebami v 18 državah članicah pred volitvami v Evropski parlament od 6. do 9. junija izvedel Ipsos. Rezultati kažejo, da ima 51 odstotkov vprašanih negativno mnenje o vplivu EU na migracijsko politiko, le 16 odstotkov jih ima pozitivno mnenje, medtem ko 32 odstotkov meni, da vpliv ni bil niti pozitiven niti negativen.
  • Cristiano Ronaldo ob prihodu: “Pozdravljena, Slovenija” – V Slovenijo je prispela portugalska nogometna reprezentanca. V razprodanih Stožicah se bo pomerila s slovensko izbrano vrsto. Med izbrano vrsto Portugalske je tudi Cristiano Ronaldo, čigar prihod je na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana kot pred ljubljanskim hotelom Grand Plaza privabil množico oboževalcev.

Portal24; Foto: Zajem zaslona