Site icon Biznis24

Vreme: Danes sprva rahel dež, popoldne se bo jasnilo

Vreme: Danes sprva rahel dež, popoldne se bo jasnilo

V Sloveniji nas danes čaka spremenljivo vreme. Jutranje in dopoldanske ure bodo zaznamovale rahle padavine, ki pa bodo popoldne postopoma ponehale, nakar se bo vreme začelo jasniti. Kljub temu obstaja možnost posameznih ploh, pri čemer ni izključena niti kakšna nevihta. Temperature se bodo gibale med 9 in 15 °C.

Večer in noč na sredo prinašata delno razjasnitev, ki pa bo do jutra prešla v ponovno oblačnost. V nekaterih nižinah se bo lahko pojavila megla, z najnižjimi temperaturami od -2 do 3 °C, na obalnem območju pa okoli 5 °C.

Sreda bo prinesla sprva nekaj oblačnosti, skozi dan pa se obeta delno razjasnitev. Pričakuje se tudi, da bo ponekod zapihal severnik, s temperaturami od 10 do 17 °C.

Obeti za prihodnje dni kažejo na jasnejše vreme v sredo dopoldne, ki pa se bo popoldne prevesilo v oblačnost z možnostjo padavin, zlasti v četrtek, ko bo prevladovalo oblačno vreme z dežjem v zahodnih in osrednjih krajih. Hkrati se bo krepil jugozahodnik.

Vremenska slika za regijo nakazuje, da je območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo oslabelo, kar omogoča prehod vremenske motnje preko Alp, prinašajoč vlažen in hladnejši zrak.

V sosednjih pokrajinah bo današnji dan prav tako zaznamovalo pretežno oblačno vreme z občasnimi padavinami, zlasti v Alpah in južno od nas. Popoldne se obeta delno razjasnitev s krajevnimi plohami, možna je tudi nevihta. Jutrišnje jutro bo v nekaterih nižinah prineslo meglo, ki bo zajela tudi območja ob severnem Jadranu.

[Vir: ARSO]; Foto: Pexels; Portal24

Exit mobile version