Site icon Biznis24

Vreme: Danes bo oblačno z rahlimi padavinami

Vreme: Danes bo oblačno z rahlimi padavinami

Slovenijo danes čaka sprva oblačno vreme z rahlimi padavinami, a se bo čez dan vreme izboljšalo. Na Primorskem bo zjutraj in dopoldne pihala šibka do zmerna burja, ki bo postopoma oslabela. Do popoldneva bodo padavine večinoma ponehale, in obljubljeni so delni razjasnitvi, zlasti na zahodu države. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 7 °C in 11 °C, na Primorskem pa lahko dosežejo do 14 °C.

Ponoči bo nebo pretežno jasno, vendar se lahko v nižinah in po alpskih dolinah oblikuje megla ali nizka oblačnost, pri čemer lahko temperature padejo malo pod ničlo. Jutrišnji dan prinaša delno jasno vreme s spremenljivo oblačnostjo. V severovzhodni Sloveniji bo več sonca, medtem ko bo v hribovitih predelih popoldne možna kakšna ploha. Temperature bodo nekoliko toplejše, od 10 °C do 16 °C, pri čemer bo čez dan zapihal jugozahodni veter.

Obeti:

Sobota: Na vzhodu Slovenije bo precej jasno, v drugih delih pa bo zmerno do pretežno oblačno z občasnim dežjem, zlasti na zahodu.

Nedelja: Napoveduje se pretežno sončno vreme z višjimi temperaturami.

Vremenska slika:

Nad Evropo trenutno prevladuje obsežno ciklonsko območje, s hladnim zrakom, ki se počasi umika proti vzhodu. To pomeni postopno izboljšanje vremenskih razmer v naslednjih dneh.

Napoved za sosednje pokrajine:

Današnji dan bo v večini sosednjih regij prinesel pretežno oblačno vreme, s postopnim prenehanjem padavin. Ob severnem Jadranu bo, podobno kot pri nas, pihala burja. Jutri se obeta več sonca vzhodno od Slovenije, medtem ko bo v Italiji in zahodni Hrvaški več oblačnosti z možnostjo lokalnih ploh.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pixabay

Exit mobile version