Site icon Biznis24

FURS v Kopru zasegel deset milijonov cigaret

FURS v Kopru zasegel deset milijonov cigaret

Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) je v Kopru izvedla enega največjih zasegov neprijavljenih cigaret v zadnjem času. V zabojniku, namenjenem za prevoz žaluzij in rolet, so cariniki našli deset milijonov kosov cigaret znamke ASHIMA.

Pošiljka, ki je prispela iz Turčije, je bila namenjena znani češki družbi in naj bi vsebovala rolete, žaluzije ter plise zavese. Na podlagi različnih indikatorjev tveganja so se uslužbenci Finančnega urada Koper odločili za podrobnejši pregled. Že prvi skenerski pregled je potrdil sum, da pošiljka vsebuje nedovoljeno blago.

Nadaljnji fizični pregled in praznjenje zabojnika je razkril, da so namesto napovedane vsebine v njem shranjene samo cigarete, težke skupno 15.435 kilogramov. Skupna količina zaseženih cigaret je bila 1.050 kartonov oziroma 10.500.000 kosov.

V primeru, da bi tobačni izdelki uspeli priti na evropsko tržišče, bi evropski proračun utrpel skoraj dva milijona evrov škode. Ta dogodek ponovno izpostavlja pomembnost natančnega nadzora blaga, ki prečka meje Evropske unije.

Portal24; Foto: FURS

Exit mobile version